DutchCulture – Creative Europe Desk
Creative Europe Cross-sectoraal
Soort
Discipline
Totaal beschikbaar budget

Ongeveer 220 miljoen euro.

Cofinanciering verplicht?
Ja
Bestemming

EU-landen en een aantal non-EU landen. Dit verschilt per programma, aanvraag en moment. ZieAbout the Creative Europe programme | Culture and Creativity (europa.eu)

Omschrijving

Creative Europe bestaat uit de subprogramma’s Cultuur, MEDIA en Cross-sectoraal. Creative Europe Cross-sectoraal (2021–2027) is het Europese subsidieprogramma voor de sector overschrijdende projecten. Subsidieaanvragen binnen dit subprogramma zijn mogelijk voor Transnationale beleidssamenwerking: kennis van het programma promoten en de overdraagbaarheid van resultaten ondersteunen. Labs voor creatieve innovatie: innovatieve methoden bevorderen op het gebied van de creatie, de toegankelijkheid, de distributie en de promotie van inhoud in alle culturele en creatieve sectoren. Nieuwsmedia: mediawijsheid, kwaliteitsjournalistiek, mediavrijheid en pluralisme ondersteunen.

Binnen dit programma worden diverse open oproepen gepubliceerd. Je kunt een aanvraag doen gedurende de hele duur van het programma. Alle openstaande oproepen zijn terug te vinden op de website van het Uitvoerende Agentschap (EACEA). 

Voor wie?

de brede audiovisuele sector in combinatie met andere culturele sectoren, de wereld van journalistiek en media, beleidsonderzoekers en -(uit)voerders in de landen die deelnemen aan het Creative Europe programma, spelers uit verschillende culturele en creatieve sectoren om innovatieve digitale oplossingen te ontwerpen en te testen.

Voorwaarden aanvraag

Dit verschilt per programma en oproep.

Meer informatie
Voor het laatst geüpdatet
21.6.2023