DutchCulture – Creative Europe Desk
Creative Europe Cultuur
Soort
Discipline
Totaal beschikbaar budget

Ongeveer 805 miljoen euro

Cofinanciering verplicht?
Nee
Omschrijving

Creative Europe bestaat uit de subprogramma’s Cultuur, Cross-sectoraal en MEDIA. Creative Europe (2021–2027) — Cultuur is het Europese ondersteuningsprogramma voor de culturele en creatieve sector. Het programma is het belangrijkste instrument van de Europese Unie om culturele initiatieven in Europa en daarbuiten te bevorderen. 

Het subprogramma Creative Europe Cultuur bestaat uit de regelingen culturele samenwerkingsprojecten, Pan-Europese culturele entiteiten, Circulatie van Europese literaire werken, Europese netwerken en platforms. Het subprogramma Cultuur wil internationale samenwerking met Europese culturele en creatieve sectoren aanmoedigen. Daarbij is er specifieke aandacht voor de transnationale mobiliteit van culturele spelers en circulatie van creaties, en ook naar professionele ontwikkeling via uitwisseling van goede praktijken, innoverende businessmodellen, digitale toepassingen, publieksontwikkelingsstrategieën en netwerking. 

Binnen Creative Europe Cultuur worden diverse open oproepen gepubliceerd. Op dit moment zijn er geen openstaande oproepen binnen dit programma. Naar verwachting worden ze in 2022 opnieuw gepubliceerd. Dit zal dan terug te vinden zijn op de website van het Uitvoerende Agentschap (EACEA). 

Voorwaarden aanvraag
  • Dit verschilt per programma en oproep.
Meer informatie
Voor het laatst geüpdatet
10.1.2022