Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Europees onderzoeks- en innovatieprogramma
– Horizon 2020
Omschrijving

Ben jij in internationaal verband bezig met onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie? Dan kan het Europese programma Horizon 2020 ondersteuning bieden. Binnen dit onderzoeks- en innovatieprogramma zijn volop kansen voor partijen uit de creatieve industrie.

Horizon 2020 biedt zowel kennisinstellingen en bedrijven als individuele wetenschappelijke onderzoekers de mogelijkheid op financiering van een innovatief project, het aantrekken of behouden van onderzoekers, het versterken van hun internationale netwerk en/of het opdoen van nieuwe kennis en expertise. Als creatieve partner in een consortium kan je onder meer bijdragen aan het vinden van nieuwe toepassingen voor innovatieve technologieën, nieuwe vormen van publieksbereik en -betrokkenheid, en nieuwe manieren van samenwerking en kennisoverdracht.

Binnen Horizon 2020 worden diverse open oproepen gepubliceerd. Nu het huidige programma ten einde loopt, is het aantal openstaande onderwerpen dat vraagt om vernieuwende oplossingen met een creatief aspect beperkt. Alle openstaande oproepen zijn terug te vinden op de website van de Europese Commissie.

Vanaf 2021 wordt Horizon 2020 opgevolgd door het programma Horizon Europe 2021–2027. Dit programma wordt op dit moment vormgegeven en heeft daarom nog geen concrete invulling. Wel is bekend dat de nadruk op maatschappelijke impact nog sterker zal worden, waarmee ook de kansen voor de creatieve industrie groter worden. Naar verwachting worden de nieuwe open oproepen vanaf 2021 gepubliceerd op de website van de Europese Commissie.

Voor wie?

Nederlandse mkb-ondernemingen uit onder meer de creatieve industrie.

Voorwaarden aanvraag
  • Dit verschilt per oproep.
Meer informatie
Voor het laatst geüpdatet
20.12.2021