Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Starters International Business (SIB): Coachingsvoucher
Soort
Discipline
Totaal beschikbaar budget

€ 1,25 miljoen
(€ 416.667 per kwartaal tot 30 september 2021)

Beschikbaar budget per aanvraag
€ 2.500 (excl. btw)
Cofinanciering verplicht?
Ja
Bestemming
Omschrijving

De Coachingsvoucher van Starters International Business (SIB) is bedoeld om (het starten met) internationaal ondernemen te stimuleren. Je kunt de voucher inzetten voor persoonlijke begeleiding door een door RVO goedgekeurde coach, of een eigen coach kiezen die aan de voorwaarden voldoet. In drie tot vijf gesprekken geeft de coach je handvatten om te kunnen starten met zakendoen in het buitenland. Daarbij werken jullie gezamenlijk aan een actieplan voor een internationaliseringsstrategie.

Voor wie?

Nederlandse mkb-ondernemers, uit onder meer de creatieve industrie, met geen tot weinig ervaring op het gebied van internationaal ondernemen.

Voorwaarden aanvraag
  • Je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
  • Je bent een zelfstandig ondernemer zonder personeel, of jouw onderneming heeft minder dan 250 werknemers en een jaaromzet van hoogstens € 50 miljoen en/of een jaarbalans kleiner dan of gelijk aan € 43 miljoen.
  • Vorig jaar ging niet meer dan 25 procent van alle verkopen van jouw onderneming naar het buitenland, óf jouw bedrijf staat nog geen 5 jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel;
  • Je hebt niet eerder een coachingsvoucher ontvangen.
  • Een eventueel ontvangen de-minimissteun vanuit de overheid mag in dit jaar en de twee belastingjaren hiervoor maximaal € 200.000 zijn.
Meer informatie
Voor het laatst geüpdatet
22.11.2023