DutchCulture
Buitenlands bezoekersprogramma bovensectoraal
Soort
Discipline
Beschikbaar budget per aanvraag
DutchCulture vergoedt de reis- en verblijfskosten van de buitenlandse gast, met een maximum van € 1.500 per bezoeker.
Cofinanciering verplicht?
Nee
Bestemming
Omschrijving

DutchCulture heeft een internationaal bezoekersprogramma voor buitenlandse cultuurprofessionals met een bovensectoraal of multidisciplinair profiel, zoals bijvoorbeeld journalisten, beleidsmakers, medewerkers van multidisciplinaire festivals en kunstencentra of professionals met een brede culturele focus.

Met dit programma maakt DutchCulture het mogelijk om internationale gasten kennis te laten maken met de Nederlandse culturele en creatieve sector. Kennisuitwisseling tussen professionals staat tijdens deze uitwisseling centraal. De bijdrage is bedoeld om de reis- en verblijfskosten te financieren.

Bij de beoordeling wordt prioriteit gegeven aan aanvragen die gericht zijn op bezoekers uit de volgende landen: België/Vlaanderen, Brazilië, China, Duitsland, Frankrijk, Indonesië, Italië, Japan, Suriname, Turkije, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Zuid-Korea.

Voor wie?

Buitenlandse cultuurprofessionals met een bovensectoraal of multidisciplinair profiel, zoals bijvoorbeeld journalisten, beleidsmakers, medewerkers van multidisciplinaire festivals en kunstencentra, of professionals met een brede culturele focus.

Voorwaarden aanvraag
  • Je bent een cultuurprofessional werkzaam buiten Nederland, of je wilt als Nederlandse cultuurprofessional een buitenlandse cultuurprofessional naar Nederland halen.
  • Als buitenlandse bezoeker wil je graag kennismaken met het Nederlandse werkveld en diverse organisaties binnen de culturele en creatieve sectoren, en/of kennis opdoen van het Nederlandse cultuurbeleid.
  • Je spreekt en verstaat de Engelse taal.
Meer informatie
Voor het laatst geüpdatet
26.11.2020