Nieuwe Instituut
Fellowshipprogramma
Soort
Discipline
Beschikbaar budget per aanvraag
Een fellowship is een zes maanden durende aanstelling bij Nieuwe Instituut, met een stipendium van € 20.000 per collectief en een retourticket van en naar het thuisland. Stipendia kunnen onderhevig zijn aan belastingheffingen. Fellows zijn verantwoordelijk voor het regelen van hun eigen accommodatie.
Cofinanciering verplicht?
Nee
Bestemming
Omschrijving

Het fellowshipprogramma biedt ontwerpers en onderzoekers op het gebied van architectuur, design, digitale cultuur, film, games en mode de ruimte om gedurende een half jaar onderzoek te doen. Aanvragers worden uitgenodigd het thema dat centraal staat binnen de open call, te benaderen vanuit een architectuur-, design- of digitale cultuurperspectief, of de grenzen van deze disciplines ter discussie te stellen. Via een open call worden voorstellen geselecteerd door een internationale jury van gerenommeerde curatoren, onderzoekers en spelers in het creatieve werkveld.

Fellows krijgen inhoudelijke begeleiding, werkruimte, toegang tot archieven en ontvangen een honorarium. Het onderzoek kan uitmonden in een publiek programma, tentoonstelling, film of publicatie, in samenwerking met Nieuwe Instituut.

Alle open calls zijn terug te vinden op de website van Nieuwe Instituut.

Voor wie?

Ontwerpers en onderzoekers uit de sectoren architectuur, design, digitale cultuur, film, games en mode (en mogelijke crossovers), die in Nederland of daarbuiten werkzaam zijn.

Voorwaarden aanvraag
  • Voorwaarden verschillen per open call van het fellowship. Bekijk hiervoor de betreffende oproep.
Meer informatie
Voor het laatst geüpdatet
21.6.2023